Losse sessie

Soms kan het fijn zijn om te starten met een losse sessie in plaats van direct te kiezen voor een traject. Misschien wil je eerst kennismaken met mijn lichaamsgerichte werkwijze of heb je behoefte aan specifieke ondersteuning voor een bepaalde klacht. 

Een losse sessie kan dan een goede optie zijn.

Bij mij kan je terecht met uiteenlopende aanleidingen, zoals:

Stress
Spanningsklachten
Traumatische ervaringen
Terugkerende leventhema’s
Chronische lichamelijke klachten

Foto: Patricia Gans

“Stap voor stap ben ik me steeds veiliger gaan voelen in mezelf.
Die veiligheid was vooral nodig om keuzes te maken die voor MIJ goed waren. Via de signalen van mijn lijf leerde ik mezelf op een veel dieper niveau kennen.”
*****

Lichaamsgerichte coaching

Met behulp van lichaamgerichte coaching leer je op te merken welke signalen je lichaam zoal afgeeft. Zo kijken we samen naar hoe stress zich uit via jouw lichaam en wat je lichaam nodig heeft om die stress te verminderen. 

Er kunnen (subtiele) veranderingen plaatsvinden zoals warmte, kou, ongemak, verkramping, tintelingen. Maar het kan ook zijn dat het lichaam een beweging wil maken, dat er een zucht komt of dat er specifieke spierspanning/-ontspanning opkomt.

Bij elk persoon en bij iedere sessie kan dit iets anders zijn en van tevoren kunnen we niet weten wat er bij jou specifiek gebeurt of wat er nodig is. Dat maakt dat we beide vanuit open nieuwsgierigheid kunnen ontdekken waar de sessie ons brengt.

Methodes:

We stemmen de sessie altijd af op jouw behoeften en wensen, zodat jij de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Daarmee bedoel ik dat er meer mogelijk is dan onderstaande voorbeelden, maar zo krijg je wel een idee van wat er mogelijk is:

Lichaamsgerichte Therapie 
Somatic Experiencing
Body Drum Release 
Innerlijk Kind werk 
Tijdlijn Therapie
Opstellingen 
Voice Dialogue

Aanpak

De sessie kan zowel buiten als binnen plaatsvinden. Dat is maar net wat jouw voorkeur heeft en wat fijn is voor de methode die we toepassen. 

Fijn om te weten: tijdens lichaamswerk is aanraking niet altijd nodig. Dat is onder andere afhankelijk van de methode die we inzetten en daarover beslissen we samen.

Foto: Patricia Gans

Met mijn lichaamsgerichte aanpak richt ik me op wat er gaandeweg de sessie in het lichaam gebeurt als we het over een bepaald onderwerp, gebeurtenis of klacht hebben. Op dezelfde manier waarop we stress verminderen in het lichaam, maken we gevoelens die soms best groot en ongrijpbaar lijken, concreet en hanteerbaar.

Resultaten na één sessie kunnen zijn:

  • Vermindering van klachten
  • Ontspanning
  • Beter contact met je lichaam
  • Inzicht in patronen
  • Meer zelfvertrouwen

Jouw sessie is makkelijk te boeken via het contactformulier. 

Copywright © 2024 Each One Teach One Holland